Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Obnovit původní

.

REPORT: Zlín - Sparta, 27.10.2018

REPORT: Zlín - Sparta, 27.10.2018

Články 0 Comments

V sobotu 27.10. sehrála Sparta se Zlínem 13. kolo Fortuna ligy. Přestože datum i čas vybízely k dobrému výjezdu, opak byl pravdou. Vlakové spojení zpět nebylo, a tak musela padnout volba na dopravu auty. Už v Praze bylo jasné, že to dnes bude jeden z těch horších výjezdů. Z hlavnějších skupin vyráží na Moravu opravdu slabý počet, a lidé by se měli nad sebou zamyslet, proč nejeli v sobotu za svým milovaným klubem.

Do Zlína přijíždíme v dobré náladě těsně před zápasem. Pozitivem je vstupné 100 Kč, které se už dnes jen tak nevidí, nicméně s ohledem na kvalitu sektoru by částka mohla být i nižší. Na plot věšíme vlajky, které tam mají mít své místo a tak ani není potřeba sundavat jiné. Zároveň bychom tímto chtěli do budoucna apelovat na všechny, aby na venkovních výjezdech nechávali přední prostory pro hlavní vlajky.

Začíná zápas a předtucha nevydařeného výjezdu se začíná naplňovat. Na hřišti bída, ale to, co předvádíme my v hledišti, je zhruba tak na stejně špatné úrovni. Celý sektor je naplněn zhruba z 80 %, nicméně do fandění se zapojuje maximálně třetina fans. Tahle situace vzniká z toho, že v sektoru jsou zkrátka ve velkém “sváteční” přiznivci Sparty, kteří to měli tak nějak blízko do Zlína. Tím se ale dostáváme k začátku, proč nevyjelo větší množství “pravidelných” fans, kteří chodí na domácí zápasy.

Na stadionu je přes pět tisíc lidí. V 15. minutě se na tribuně objevuje kartoniáda v národní trikolóře a během celého zápasu visí v sektoru domácích banner “100 let republiky”.

Ševci se taktéž prezentují pyrotechnikou, nicméně jejich výkon také není zrovna dvakrát působivý.

Celou dnešní tragédii korunuje v 84. minutě gól Zlína a tak si připisujeme třetí ligovou venkovní porážku v řadě. Za zmínku stojí situace po konci, kdy se jeden člen naší ekipy díky svému celozápasovému potloukání po stadionu dostává až do novinářské zóny a následně málem do kabiny Sparty. Škoda, třeba by hráčům vysvětlil, jak se věci mají.

Po zápase okolo stadionu potkáváme pár ks Zlína, ale když se už po sobě vzájemně koukáme, přijíždí policie a eskortuje nás až k našim autům.

Za týden tu máme derby a pokud slavie v tomto kole vyhraje, budeme ztrácet 7 bodů. Prohra by tedy znamenala propast už 10 bodů a tím i asi vyřazení ze hry o titul. Věříme, že hráči si plně uvědomí vážnost situace a my jim je naopak naším fanatismem poženeme k plnému bodovému zisku.

P_yf