Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Obnovit původní

.

REPORT: Sparta - slavia, 4.11.2018

REPORT: Sparta - slavia, 4.11.2018

Články 0 Comments

Přípravy na Derby začínají jako vždy pár týdnů před samotným zápasem. Scházíme se v půlce října a připravujeme tradiční malované plachty do sektoru.

Nejprve jednušší řezanou chorerografii, která vyobrazuje škrtlou hvězdu chuligánské "H". Vše má doplnit nápis "Jedno město - jeden klub", který potrhuje trvající dominanci ACS v matce měst

_

Dále se zaměřujeme na plachtu o rozměrech 35x11m s nápisem "Jeden za všechny - Všichni za Spartu". Ústředním motivem jsou klasický fanoušek z řad ultras, fanynka, starý věrný chlapík a mladá krev v podobě dítěte. Choreo má vyjadřovat soudružnost a jednotu mezi fans Sparty napříč všemi kategoriemi. Velice nás těší, že se nám nebojí ozvat noví lidé a doplňují náš team. Každá ruka se během malování opravdu hodí.

_

Samotný zápas je na programu v neděli. V sobotu ještě ladíme poslední detaily a hned další den ráno se scházíme na stadionu, abychom vše připravili. Zápas začíná v 17:00, ale před stadionem je rušno už mnohem dříve. Někdo si krátí čas v hospodách, jiní nákupy ultras suvenýrů, za což velice děkujeme. Jiní jdou vyhlížet přicházejícího soupeře.

Na vstupech probíhá výběr prostředků na choreo a zejména oslavy 125 let klubu. Všem, kteří přispěli děkujeme! Celkem se vybralo 52 000Kč. O výdajích vás budeme v nejbližší době informovat. Na zápase má premiéru vlajka Letenští, která byla financována právě z vybraných peněz do choreofondu.

_

Úvod zápasu patří minutě tichá za zesnulou legendu Sparty - útočníka Tadeáše Krause. Čest jeho památce.

Stadion je narvaný k prasknutí, vstupenky se vyprodaly během 24h. Dorazí všichni tihle diváci i za 2 týdny na Jablonec? Sotva.

Svůj sektor vyprodali i hosté, kteří si nepochopitelně zažádali pouze o 1000 lístků, i přesto že Sparta byla připravena hostům posyktnout 2000ks.

_

S výkopem přichází na řadu plachta "Jeden za všechny - Všichni za Spartu". Vše doplněno zhruba desítkou světlic.

Hosté se prezentují malovanou plachtou "Slavia ultras" a speakrem. Jsme rádi, že se nám podařilo prosadit po dlouhých 8 letech povolení chorea i pro hosty. Věříme, že nesmyslné zákazy choreografií v Derby jsou pryč a i náš tábor bude mít na jaře v odvetě prezentaci povolenou.

_

Fandění nemá špatnou úroveň, od Derby bychom však očekávali daleko více. Spousta lidí přišla do kotle opět jenom čumět na fotbal a pít pivo. Takový přístup je naprosto neakceptovatelný.

_

Poměrně rychle dostáváme gól a sváteční fans odpadávají úplně. Speaker však hodně dobře celý dav burcuje a inkasovaný gól naopak vlévá mnohým krev do žil a fandění se stupňuje, což nese ovoce v podobě rychlého vyrovnání a vzápětí i vedoucího gólu na 2:1.

Do šaten tak hráči v rudém odcházejí na koni.

_

Druhý poločas zahajujem choreem "Jedno Město - Jeden Klub". Navazujeme na tradici a úvod prezentace značně skřípe. Naštěstí špatně roztaženého nápisu si rychle všímáme a dáváme vše ihned do pořádku.

Po roztažení je choreo doplněno černými dýmy, které sektor následně zahalují do mlhy.

_

Hlavní pyroshow je stanovena na 70. minutu, kdy je odpáleno přes 30 světlic. V tu dobu už na tabuli svítí výsledek 2:2 a takové zpestření přijde opravdu vhod. Následně také probíhá spálení ukořistěné vlajky skupiny Slavia patriots.

_

Zápas končí nerozhodně a daleko víc nasraní odcházejí určitě Letenští, kteří celý zápas měli navrch.

_

Po zápase se schází poměrně početná banda ACS s plánem vyhledat soupeře. Celkem rychle dostáváme info, že se cca 30-40 sportovně laděných SKS usazuje v centru města. Netrvá dlouho a jedem soupeře pozdravit. Odvěký rival se však s námi odmítá bavit a celý podnik zamyká pouze pro sebe. Výzva na ruce není vyslyšena a začíná lítat sklo. Po našem odchodu vybíhá SKS ven, ale s naším návratem opět utíkají zpět. Vše ukončuje PČR.

_

V sobotu všichni do Karviné!