Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Obnovit původní

.

REPORT: Sparta - jablonec, 25.11.2018

REPORT: Sparta - jablonec, 25.11.2018

Články 0 Comments

Zápas s Jabloncem byl již dlouhou dobu spojován s oslavami 125. výročí založení našeho klubu.

Hlavní událost však proběhla již týden předem a to přesně 16.listopadu, kdy Sparta také vznikla.

V pátek večer se na Letné sešlo více než 200 aktivních fans, kteří rozzářili třídu Milady Horakové symbolickým počtem 125 světlic. Na pláni dalších 60 osob vytvořilo ze stroboskopů číslici 125. Vše doplnil mohutný ohňostroj. Posléze se jádro fans ACS přesunulo do pronajatého klubu v centru Prahy, kde se pilo a slavilo až do ranních hodin.

V týdnu se pak začalo pracovat na malovaném choreu do sektoru, které mělo vyobrazit 4 legendy pražské Sparty. Dostáváme se tradičně do časového skluzu, nicméně malbu stíháme dokončit včas.

_

Zápas je na programu od 17:00, my jsme však na nohou už od rána. Brány se otvírají 1,5h před výkopem. Na vstupech probíhá výběr do kasiček, kam se tentokrát nahromadilo 30 000Kč. Opět všem mnohokrát děkujem!

Přichází výkop. Hráči nastupují v černých retro dresech. Ačkoliv nebyla vyhlášen žádný dresscode, do černé je navlečeno i 95% sektoru a je velice slušně zaplněn. Úvod však nepatří oslavám, ale smutku. Pár dnů zpět naše řady opustil věrný fanatik Daniel B. a utkání se severočechy tak sleduje bohužel ze sektoru nebe. Věříme, že tam protáhl nějaké to pyro a svůj milovaný klub žene kupředu i nadále. My dole držíme minutu ticha doprovázenou potleskem a pak jdeme na prezentaci. Z horního patra spouštíme dolů 30m širokou plachtu, kde jsou vyobrazeny legendy Vlasta Burián, Jan Berger, Andrej Kvašňák a Karel „Káďa“ Pešek. Doplňuje vše nápis „Jsme zavázáni velkolepé historii“.

Plachta spuštěná dolů z ochozu určitě vyniká lépe než prezentace v ochozu horním. Toho se nyní budeme držet. Tímto tedy zároveň apelujeme na všechny, kteří chodí do dolního sektoru, aby v takovém případě neseděli, ale snažili se s prezentací pomoct. Díky!

Ve 12. minutě probíhá prezentace i na protilehlé. Tradiční kartoniáda se nese v retro stylu, kdy černobílé „S“ doplňuje sparťanská trikolora po stranách.

_

Co však zůstává za očekáváním je support. Do fandění se zapojuje sotva půlka sektoru, což je absolutně skandální a nepřípustné. Celá Letná působí velice zmrazeným  dojmem. Nepřidává tomu ani slabý výkon na hřišti. Do šaten se odchází za bezbrankového stavu.

Druhý poločas žádnou změnu bohužel nepřináší. Support spíše upadá a reflektuje bídu, která se odehrává na trávníku. Stnaciu neproměňuje penaltu a nasazuje celému představení korunu.

_

Velice světlý okamžik přichází ke konci zápasu, kdy je odpáleno třicet světlic a několik stroboskopů. V tu chvíli sektor ožívá, na nějaký fanatismus je však pozdě. Hřiště po chvíli upadá do husté mlhy, což zřejmě hraje do karet našim hráčům, kteří jsou rádi, že jim končí šichta a mohou se odebrat do šaten.

Příští týden nás čeká výjezd na Slovácko. Vzhledem k špatnému vlakovému spojení jedeme všichni po vlastní ose!

_