Theme Settings

Mode Layout
Theme color
Choose your colors
Background Color:
Obnovit původní

.

REPORT: Příbram - Sparta, 15.12.2018

REPORT: Příbram - Sparta, 15.12.2018

Články 0 Comments

Poslední zápas roku se nezvykle hrál díky novému systému týden před Vánoci, a tak jsme v sobotu 15. prosince zavítali do blízké Příbrami. Za normálních okolností bychom do zápasu s týmem bojujícím o sestup vstupovali jako jasní favorité, bohužel Na Litavku přijel z Prahy mančaft, který má se Spartou společné snad jen dresy.

__

Do blízké Příbrami se vydáváme z Prahy vlakem s jedním přestupem. V sektoru pro hosty se schází kolem 450 lidí, které sjednocujeme černými pláštěnkami. V úvodu zápasu přerušujeme hru vhozením slušného množství pyrotechniky na hrací plochu. Vyjádřili jsme tím tak jasný nesouhlas a nespokojení nad situací ve Spartě, která vyvrcholila tím, že přezimujeme na ostudném pátém místě. Během zápasu se dále ozývá z našeho sektoru “Ščasný ven” nebo známý popěvek “Vedení Sparty je banda čů….”.

__

V prvním poločase naší zábavu obstarává brankář domácích, který nám slouží jako cíl při hodu sněhovou koulí. Pro tuhle hru však nemá rozhodčí pochopení a tak zápas na malou chvíli kvůli těmto radovánkám přerušuje. Na druhou stranu náš support není žádným zázrakem a drží se na průměrné úrovni. V druhém poločase se vlivem několika faktorů přestává fandit úplně a jen občas zazní něco proti trenérovi či vedení. Zápas končí 1:1. Hráči zprvu míří do kabin, až po mohutném pískotu dojdou alespoň k vápnu, nicméně k probrání situace s námi nedojde.

__

Nasraní a na kost promrzlí jedeme domů a doufáme v odvolání trenéra a sportovního ředitele Ščasného. Bohužel v pondělí sparťanská tragikomedie pokračuje a vedení ponechalo Ščasného po krásném 5. místě na pozici trenéra.

__

Transparenty, nefandění, bojkoty, pyrotechnika na hřišti, stále menší divácké návštěvy na Letné… Vedení je evidentně spokojené s úpadkem naší Sparty, co bude třeba ještě udělat, aby se staly zásadní změny?